Deze website maakt gebruik van cookies
Deze worden enkel en alleen gebruikt om u de beste gebruikerservaring te bieden.
Door het gebruik van de website stemt u in met het gebruik van cookies.
Spirotrap MB3

Meer comfort, minder energie

Zeer kleine deeltjes, vanaf 5 μm (= 0,005 mm), worden afgescheiden en verwijderd
Beschermt cv-ketels, thermostaatkranen en verwarmingen tegen beschadigingen
Besparing op gasverbruik van 7,4%.
Geen onnodige storingen
Unieke garantietermijn van 20 jaar

De hedendaagse energie-efficiënte verwarmings- en koelinstallaties kunnen alleen een optimaal rendement bieden wanneer het installatiewater vrij is van vuil. In onbehandelde installaties kan vuil zich op verschillende plaatsen in de hele installatie ophopen. Uit onderzoek en de praktijk komt naar voren dat met name magnetiet leidt tot verminderde energie-efficiëntie en daardoor hogere energiekosten. Snelle en effectieve vuilverwijdering is daarom erg belangrijk.


Hoe werkt de SpiroTrap MB3?

De SpiroTrap MB3 heeft een uniek tweeledig ingebouwd reinigingssysteem; het Spirobuis-element en de zelfreinigende magneet. Dit systeem verwijdert continu en automatisch al het vuil uit de installatie. De Spirobuis vangt alle vuildeeltjes af die (vanaf 0,005 mm!) die zwaarder zijn dan water. De magneet verwijdert de magnetische deeltjes (voornamelijk magnetiet).

Het afgevangen vuil kan gespuid worden terwijl de installatie in bedrijf is. Bij het openen van de spuikraan wordt het verzamelde vuil door de installatiedruk snel en krachtig naar buiten geperst. Deze handeling - kraan openen en dichtdoen - neemt slechts enkele seconden in beslag. Dit scheelt aanzienlijk in tijd en is dus een groot voordeel ten opzichte van filters.


Wanneer heeft u een SpiroTrap MB3 nodig?

Heeft u roestig water in uw installatie? Werkt uw verwarmingsinstallatie niet naar behoren door storingen en uitval? Dan biedt de SpiroTrap MB3 u een oplossing. Vuil in installatiewater leidt namelijk tot storingen en sterke slijtage van onderdelen. Dit vuil bestaat grotendeels uit corrosiedeeltjes, die de magnetische velden in pompen, ventielen en regelkleppen opzoeken. Andere vuildeeltjes worden door de installatie gepompt en verzamelen zich uiteindelijk in kritische componenten. Het gevolg? Onnodig energieverbruik en terugkerende klachten, zoals een minder goede werking, storingen en uitval.


BEWEZEN ENERGIEBESPARING .

De energiebesparing is uitgebreid getest en aangetoond. Niet alleen door Spirotech zelf, maar door diverse onafhankelijke partijen, zoals Kiwa GASTEC, TNO en BSRIA.


Spirotrap MB3

Prijs inclusief montage:

€ 199,-


Genoemde prijs is inclusief:

MontageSpiroVent microbellenluchtafscheiders


Hedendaagse energiezuinige verwarmingsinstallaties leveren maximaal rendement wanneer het installatiewater geen lucht bevat. Automatische snelontluchters en ontluchtingsventielen kunnen geen microbellen of circulerende lucht verwijderen. Ontluchters op ketels en andere apparaten kunnen geen lucht verwijderen die elders in de installatie zit opgesloten.....

Bij aankoop van een SpiroTrap vuilfilter en Spirovent luchtafscheider ontvangt u € 30,- combinatievoordeel.
Woont u in onze regio?
Breng uw CV in balans

kkkk