Deze website maakt gebruik van cookies
Deze worden enkel en alleen gebruikt om u de beste gebruikerservaring te bieden.
Door het gebruik van de website stemt u in met het gebruik van cookies.
Wanneer gaat u gebruik maken van de gratis zonne-energie?

Het Nederlandse zonlicht is prima geschikt om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken. Daarbij zijn complete PV-systemen zeer rendabel en rekenen wij u graag voor wat u kunt besparen op uw energierekening. Zonnepanelen voorzien uw huishouden op een duurzame manier volledig of gedeeltelijk van stroom. Verder veroorzaakt de productie van elektriciteit met zonnepanelen geen uitstoot van broeikasgassen.

Wij leveren en monteren complete PV-systemen van kwalitatieve, gerenommeerde merken. Deze bestaan uit de zonnepanelen, omvormer, montageconstructie voor plat of schuin dak en de benodigde bekabeling. Of het nu om een PV-installatie gaat voor een klein woonhuis of een grote zonnestroom- installatie op een bedrijfspand of kantoorgebouw, wij adviseren u graag over de verschillende opties en rekenen precies voor u uit wat de verwachte kosten en de opbrengsten zijn.

Vorder ook als particulier de btw op zonnepanelen terug

Wist u dat u ook als u als particulier zonnepanelen koopt, u de btw op aanschaf en installatie kunt terugvragen van de belastingdienst. Bij een standaardpakket van zes zonnepanelen à € 2.790,- levert dit ruim € 450,- op en bij een groter systeem loopt dit op tot een voordeel van ruim € 1400,-.

Het installeren van zonnepanelen is maatwerk en de meest ideale configuratie verschilt per woning, gezinssamenstelling, verbruik en toekomstige wijzigingen hiervan.
Vraag daarom ook advies op maat en neem contact met ons op.

Zonnepanelen

Vraag een offerte aan

Vrijblijvend advies

Levering

Montage

Over zonnestroom:

Panelen

Panelen

Hyundai HIS 255

Maximaal vermogen

255 WP

Module efficiency

15,8%

Cel type

Mono kristal

Afmetingen (LxHxD)

1645 x 983 x 35 mm

Kleur

Zwart

Gewicht

19 kg

Garantie op productfouten

10 jaar

Opbrengst garantie 90% efficiency

10 jaar

Opbrengst garantie 80% efficiency

25 jaar

Sharp NDR 250

Maximaal vermogen

250 WP

Module efficiency

15,2%

Cel type

Poly kristal

Afmetingen (LxHxD)

1652 x 994 x 46 mm

Kleur

Blauw/grijs

Gewicht

19 kg

Garantie op productfouten

10 jaar

Opbrengst garantie 90% efficiency

10 jaar

Opbrengst garantie 80% efficiency

25 jaar

Maximaal vermogen (WP)

Het maximaal vermogen (Watt/Piek) is het vermogen van een zonnepaneel getest volgens Standaard Test Condities (STC). Deze STC is een vastgestelde testomgeving waarin het zonnepaneel gemeten wordt en het vermogen wordt vastgesteld.
Voor Nederland kan het vermogen van Wp naar kWh als indicatie worden uitgerekend door het totale vermogen in WP te vermenigvuldigen met de factor 0,88 tot 0,9.

Module efficiency

Module efficiency geeft aan hoe goed een zonnepaneel zonne-energie omzet in bruikbare energie. Als de zon 100 watt aan energie op de module straalt en de module levert 15 Watt aan energie, bedraagt de module efficiëntie 15%.

Inverters

Inverters

Soladin 1000 WEB

Werking Nog veel voorkomend is de Analoge meter met draaischijf, de zogenaamde Ferrarismeter. Geschikt voor residentieel gebruik met 4 tot 8 zonnepanelen. Deze compacte omvormers zijn ideaal voor kleine huishoudens, waar het energieverbruik direct gecompenseerd wordt met de opgewekte stroom. Dankzij slim en functioneel design is installatie binnen drie minuten te realiseren. Door de HF transformatortechniek is deze Soladin WEB geschikt voor elk type zonnepaneel.

Kleine omvormer met grootse prestaties

Met de compacte Soladin 1000 WEB komt zonne-energie binnen ieders bereik. Deze omvormers bieden professionele prestaties voor kleine PV-systemen. Dankzij ingebouwde WiFi en Mastervolt IntelliWeb kan de werking van de PV installatie op een eenvoudige en begrijpelijke manier gevolgd worden – thuis, bij vrienden of op vakantie.

Soladin 1500 WEB

Werking Geschikt voor residentieel gebruik met 4 tot 8 zonnepanelen. Deze compacte omvormers zijn ideaal voor kleine huishoudens, waar het energieverbruik direct gecompenseerd wordt met de opgewekte stroom. Dankzij slim en functioneel design is installatie binnen drie minuten te realiseren. Door de HF transformatortechniek is deze Soladin WEB geschikt voor elk type zonnepaneel.

Kleine omvormer met grootse prestaties

Met de compacte Soladin 1500 WEB komt zonne-energie binnen ieders bereik. Deze omvormers bieden professionele prestaties voor kleine PV-systemen. Dankzij ingebouwde WiFi en Mastervolt IntelliWeb kan de werking van de PV installatie op een eenvoudige en begrijpelijke manier gevolgd worden – thuis, bij vrienden of op vakantie.

Soladin 2200 WEB

Werking De professionele oplossing voor residentiële toepassingen, geschikt voor 8 tot 11 zonnepanelen. Door de robuuste IP65 behuizing zijn deze trafoloze omvormers geschikt voor plaatsing binnen én buiten, en tevens ongevoelig voor stof. Dankzij slim en functioneel design is installatie binnen een aantal minuten te realiseren. Wordt geleverd met waterdichte AC stekker.

Robuuste omvormer voor hoge opbrengst

Met de robuuste Soladin 2200 WEB komt zonne-energie binnen ieders bereik. Deze omvormers bieden professionele prestaties voor kleine PV-systemen. Dankzij ingebouwde WiFi en Mastervolt IntelliWeb kan de werking van de PV installatie op een eenvoudige en begrijpelijke manier gevolgd worden – thuis, bij vrienden of op vakantie.

Soladin 3000 WEB

Werking De professionele oplossing voor residentiële toepassingen, geschikt voor 7 tot 15 zonnepanelen. Door de robuuste IP65 behuizing zijn deze trafoloze omvormers geschikt voor plaatsing binnen én buiten, en tevens ongevoelig voor stof. Dankzij slim en functioneel design is installatie binnen een aantal minuten te realiseren. Wordt geleverd met waterdichte AC stekker.

Robuuste omvormer voor hoge opbrengst

Met de robuuste Soladin 3000 WEB komt zonne-energie binnen ieders bereik. Deze omvormers bieden professionele prestaties voor kleine PV-systemen. Dankzij ingebouwde WiFi en Mastervolt IntelliWeb kan de werking van de PV installatie op een eenvoudige en begrijpelijke manier gevolgd worden – thuis, bij vrienden of op vakantie.

Mastervolt IntelliConcept: slimme innovatie voor 5 tot 10 % extra opbrengst

De Soladin WEB solaromvormers halen onder alle omstandigheden het maximale uit uw zonnepanelen. Dat betekent niet alleen uitstekende prestaties bij volle zonneschijn, maar juist ook maximale opbrengst op een bewolkte dag. Acht ingebouwde IntelliConcept innovaties garanderen een maximale opbrengst onder alle omstandigheden.

Mastervolt IntelliWeb: Internet monitoring via WiFi

De Soladin WEB kan gebruik maken van iedere bestaande WiFi internet­verbinding. Na inloggen op uw eigen IntelliWeb pagina worden technische gevevens, energie­opbrengst en financiële effecten op begrijpelijke wijze gepresenteerd op laptop, smartphone of tablet. In één oogopslag wordt duidelijk of het systeem naar behoren functioneert. Altijd up-to-date, want de gegevens worden real-time bijgewerkt. Met IntelliWeb automatische monitoring heeft u maximale zekerheid!

Werking

Werking van een PV-systeem

Werking Het PV-systeem is aangesloten op het openbare elektriciteitsnet, ook wel grid genoemd (4). De PV-panelen op het dak (1) leveren onder invloed van zonlicht een gelijkstroom DC. De omvormer (2) zet deze gelijkstroom om in normale wissestroom AC zoals we dat in installaties gewend zijn. Deze wisselstroom komt via de elektriciteitsmeter met terugtelregistratie (3) in de woonhuis- of gebouwinstallatie. Deze wisselstroom voorziet alle elektrische apparatuur en verlichting (5) van elektrische stroom gedurende een normale (daglicht) dag. Ongebruikte energie wordt via de elektriciteitsmeter (3) gesaldeerd in het netwerk (grid). Daarmee wordt de grid als een soort accu gebruikt, die de eventuele overproductie van energie in de zomermaanden opslaat, die in de wintermaanden of ’s avonds weer gebruikt kan worden

Verschillende zonneceltypen

Zonnepanelen zijn zeer uiteenlopend wat betreft uiterlijk, gebruik, prestaties en prijsstelling. De twee belangrijkste soorten zijn kristallijn en de dunnefilm (thin film). Onder beide soorten zijn er vele varianten en afmetingen.

De meest voorkomende zijn:

Poly-kristallijn

Dit zijn schijfvormige delen die opgebouwd zijn uit verschillende siliciumkristallen met een verschillende oriëntatie. De kleur is niet volledig egaal, door het verschil in reflectie, en is meestal blauw. Poly-kristallijn heeft een hoog rendement is op dit moment het meest gangbaar in de markt en heeft een gunstige prijs kwaliteit verhouding.

Mono-kristallijn

De schijfvormige delen zijn opgebouwd uit gelijkmatig gevormde en georiënteerde siliciumkristallen. De kleur is uniform, volledig egaal en meestal zwart of grijs. Mono-kristallijn geeft in theorie de beste efficiëntie per cel.

Dunne film zonnecellen (thin film amorf)

Dit zijn ultradunne panelen, opgebouwd uit amorf niet gekristalliseerd silicium of een combinatie met kristallijn. Ze zijn zeer gevoelig voor zonlicht en hebben als voordeel dat ze ook in diffuus licht efficiënt elektriciteit kunnen opwekken. Ze hebben een fraai en egaal uiterlijk. Het grote nadeel is echter nog dat ze per m2 minder WP aan vermogen hebben, waardoor ze van de drie soorten de laagste efficiëntie per m2 hebben. Er zijn echter wel technologische ontwikkelingen die maken dat de technologie van thin film in de toekomst breder toepasbaar zal zijn.

Plaatsing

Plaatsing van zonnepanelen

Voor een optimale productie moeten de PV-panelen een zo breed en zo'n groot mogelijke instraling van de zon hebben. In Nederland is een paneel gericht op het zuiden en een hellingshoek van 35 graden het meest optimaal. Verder dient rekening gehouden te worden met schaduw, veroorzaakt door gebouwen of bomen. De gemiddelde opbrengst in Nederland is ca. 80 – 95%. Dit betekent dat 100 WP geïnstalleerd vermogen jaarlijks ca. 80 – 95 kWh oplevert. Dit is afhankelijk van de oriëntatie, hellingshoek, het type paneel en de inverters. Indien de situatie niet aan de ideale oriëntatie en hoek kan voldoen, dan is het nog steeds de moeite waard om een systeem te installeren. Het afwijken van de ideale situatie hoeft in veel gevallen slechts 5 – 10% rendementsverlies te betekenen. Onderstaand schijfdiagram geeft in verschillendekompas-oriëntaties en hellingshoeken het rendement weer.

Salderen

Terugleveren van energie

Door zelf energie te produceren beperkt u uw energieverbruik. Elke kWh die u minder afneemt bij het energiebedrijf, bespaart u 20 tot 23 cent, zolang u de de zonne-energie zelf verbruikt. Produceert u echter meer energie dan dat u verbruikt, ontvangt u echter maar 4 tot 9 cent per kWh. Daarom is het raadzaam de energieopwekking te beperken tot een Productie die u volledig zelf verbruikt.

Salderen

Salderen betekent dat de door PV-panelen opgewekte stroom aan het elektriciteitsnetwerk mag worden teruggegeven en verrekend wordt met de geïmporteerde stroom van het netwerk. Wie bijvoorbeeld 2500 kWh stroom afneemt van het energiebedrijf en zelf met zonnepanelen 1500 kWh opwekt en teruglevert aan het energiebedrijjf, hoeft slechts voor 1000 kWh afgenomen stroom te betalen. Op dit moment kan een huishouden in Nederland tot 5000 kWh salderen en heeft de wet bepaald dat er boven de 5000 kWh een redelijjke vergoeding dient te zijn. De mogelijkkheid om te kunnen salderen boven de 5000 kWh en de hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw energieleverancier.

Welke meter is geschikt?

Ferrarismeter

WerkingNog veel voorkomend is de Analoge meter met draaischijf, de zogenaamde Ferrarismeter. Deze meter is in de meeste gevallen geschikt voor teruggave met behulp van zonnestroom. Een nadeel van deze meter is dat u niet kunt aflezen hoeveel u heeft teruggeleverd. Het juist functioneren van deze meter tijdens teruglevering kan niet worden gegarandeerd, omdat de meter hier niet voor is ontworpen. Het kan zijn dat deze meter een terugloopblokkering heeft, waardoor de meter niet terugdraait.

Analoge meter zonder draaischijf

Werking De analoge meter zonder draaischijf lijkt op de Ferraris, maar is niet geschikt voor teruggave met zonnepanelen. Indien u zonnepanelen laat installeren, zult u een andere meter moeten laten installeren door uw netbeheerder.

Digitale meter met terugleverregistratie.

WerkingDigitale meter met terugleverregistratie. Deze meter komt voor in nieuwbouw of gerenoveerde elektra installaties. De meter is geschikt voor teruggave met zonnepanelen, voorwaarde is meestal wel dat de netwerkbeheerder hierover geïnformeerd wordt en deze dit vervolgens doorgeeft aan de stroomleverancier.

Digitale meter zonder terugleverregistratie.

WerkingDe digitale meter zonder terugleverregistratie is niet geschikt. Laat deze meter vervangen door een digitale meter met terugleverregistratie.

Teruggave BTW

BTW op zonnepanelen terugvragen

Als u als particulier zonnepanelen koopt, kunt u de btw op aanschaf en installatie terugvragen van de belastingdienst. Bij een standaardpakket van zes zonnepanelen (1500 watt/piek) à € 2.790,- euro levert dit ruim € 450,- op en bij een groter systeem loopt dit op tot een voordeel van ruim € 1.400,-. Deze regeling is zeer eenvoudig en zeker de moeite waard, daarom helpen wij u graag om hier gebruik van te maken.

Hoe werkt het

Voor de daadwerkelijke montage van de zonnepanelen, ontvangt u van Gasservice een grotendeels vooraf ingevuld formulier "Opgaaf startende ondernemer", want u wordt immers leverancier van energie. Op dit formulier dient u zelf nog enkele persoonlijke gegevens in te vullen over inkomen, sofi-nummer e.d. Bij dit formulier zit tevens een brief bijgevoegd, waarin deze regeling voor de volgende jaren weer wordt opgezegd, zodat u na het jaar dat de zonnepanelen zijn gemonteerd en de btw is ontvangen geen omkijken meer heeft naar eventuele administratie.

Binnen een week nadat uw aanmeldingsformulier is ontvangen door de belastingdienst, krijgt u een zogenoemde "vaststelling". Hierin zal de belastingdienst u bevestigen dat u als ondernemer bent aangemerkt en tevens staat hierin uw btw nummer. Weer een week later ontvangt u uw inlognaam om digitaal btw aangifte te doen. Weer enkele dagen later ontvangt hiervoor uw wachtwoord.

Vanaf dit moment bent u ondernemer en moet u ieder kwartaal digitaal btw aangifte doen. Om de berekening van de btw die u zou moeten afdragen over de door u geleverde zonnestroom niet te lastig te maken, heeft de belastingdienst standaard bedragen (Forfait) bepaald die u op jaarbasis moet afdragen, op basis van het vermogen van uw zonnepanelen.
Zie hiervoor onderstaande tabel.

Vermogen in Watt/Piek
Forfait

0-1000

€ 20,-

1001-2000

€ 40,-

2001-3000

€ 60,-

3001-4000

€ 80,-

4001-5000

€ 100,-

De btw die u per kwartaal moet afdragen, bedraagt het jaarlijks forfait gedeeld door het aantal kwartalen dat u aangifte moet doen tot het einde van het jaar. Bijvoorbeeld: voor een standaardsysteem van 1500 watt/piek geldt een jaarlijks forfait van € 40,- en betaald u dus per kwartaal € 10,- aan btw. Bij uw btw aangifte over het eerste kwartaal, waarin u ook de zonnepanelen kocht, vraagt u ook de btw die u betaalde voor aankoop en installatie van uw zonnepanelen terug. Voor een gemiddeld systeem van 1500 watt/piek zal dit ruim € 450,- zijn.

Door dat u gelijk bij de aanvraag een ontheffing van btw aangifte heeft aangevraagd vanaf het jaar dat volgt op de aankoop van uw zonnepanelen, heeft u enkel in het jaar van de aankoop te maken met deze regeling. In de jaren die volgen heeft u geen omkijken meer naar een btw aangifte.

Handel snel

In de toekomst kan de huidige kortingsmogelijkheid verdwijnen, aangezien er op dit moment op Europees niveau wordt gesproken over aanpassing van de regels.

Prijzen

De hieronder genoemde prijzen zijn inclusief montage en inclusief btw.
Maar wist u dat u ook als u als particulier zonnepanelen koopt, u de btw op aanschaf en installatie kunt terugvragen van de belastingdienst. Bij een standaardpakket van zes zonnepanelen à € 2.790,- levert dit ruim € 450,- op en bij een groter systeem loopt dit op tot een voordeel van ruim € 1400,-.
Kijk op Teruggave btw hoe Gasservice dit voor u kan regelen.

Pakketten voor kleinere huishoudens, jaarlijks elektriciteitsverbruik <2000 kWh

Panelen

Aantal

Inverter

Jaarlijkse opbrengst*

Prijs(1)

Prijs(2)

Hyundai

6

Soladin 1500 WEB

1370 kWh

€ 2.980,-

€ 3.200,-

Hyundai

8

Soladin 1500 WEB

1830 kWh

€ 3.900,-

€ 4.200,-

Sharp

6

Soladin 1500 WEB

1350 kWh

€ 2.790,-

€ 3.000,-

Sharp

8

Soladin 1500 WEB

1800 kWh

€ 3.650,-

€ 3.920,-

Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op een standaard montage (één of meerdere aansluitende rijen) op een schuin dak (Prijs(1)) of op een plat dak (Prijs(2)). Voor het aanleggen van een eventueel benodigde extra groep in de meterkast bereken wij een kleine meerprijs.

*De jaarlijkse opbrengst is een indicatie en is afhankelijk van o.a. de oriëntatie, de hellingshoek en het wel of niet aanwezig zijn van objecten die schaduw kunnen veroorzaken.

Woont u in onze regio?
Breng uw CV in balans

kkkk